Sir Jack Brabham Passes Away

Triple Formula 1 verdensmester, Sir Jack Brabham (billedet til venstre), er død i en alder af 88 år.
En erklæring fra Brabham -familien sagde, at den australske var død i hans hjem på Australiens Gold Coast mandag formiddag.
Efter et antal år, der var i Australien og New Zealand, flyttede Brabham til Storbritannien og debuterede i Grand Prix i 1955 med Cooper -teamet. Det var først i 1959, at Brabham vandt sit første Formel 1-løb (sæsonåbningen 1959 Monaco Grand Prix) og mesterskabet med Cooper Squad.
Annonce – Post fortsætter nedenfor

Igen i 1960 sikrede Brabham en anden World Driver ‘Championship -sejr bag rattet i en Cooper -bil.
Ud over at være en af ​​de få bilister, der ligesom Ayrton Senna, Niki Lauda og Nelson Piquet har vundet tre Formel 1-chaufførernes titler, var Brabham også den eneste mand i formel 1-historien, der har drevet en selvdesignet bil ( Brabham BT19) til F1 -titlen i 1966.
Brabham scorede sin sidste F1 -sejr ved den sydafrikanske Grand Prix i 1970, året, hvor han annoncerede sin pensionering fra sporten.
Brabham blev ridderet for sine tjenester til Motor Sport i 1979, og mens han solgte sit team til Bernie Ecclestone efter sin pensionering, forblev Brabham -holdets navn i formel 1 indtil 1990’erne.
Hans barn David Brabham sagde: “Han levede et ekstraordinært liv og opnåede meget mere, end nogen person nogensinde ville drømme om. Han vil fortsætte med at leve videre gennem den forbløffende arv, han efterlader.”
Brabham overleves af sin partner Lady Margaret, og sønner Geoff, Gary og David og deres familier.

Published

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *