Alonso vinder på Hockenheim

Fernando Alonso har vundet den tyske Grand Prix og overholder en spændende trevejskamp med Sebastian Vettel såvel som Jenson Button.
Spanjolen bliver den allerførste bilist, der vinder tre løb indtil videre denne sæson – overholder sejre i Malaysia såvel som den europæiske Grand Prix i Valencia – såvel som han nu har 154 point i spidsen for chaufførens mesterskabsbord, foran af Mark Webber såvel som Sebastian Vettel med henholdsvis 120 som 110.
Alonso startede løbet fra stangen såvel som var meget første ind i Turn One foran den regerende verdensmester Sebastian Vettel, der var hektisk afværget et angreb fra Michael Schumacher.
Længere tilbage startede Jenson Button en stærk begyndelse fra sjette på nettet. Han overhalede pastor Maldonado på den allerførste skød, presset forbi Nico Hulkenberg snart senere såvel som ved skød 11, han havde passeret Schumacher for tredje.
Alonso kæmpede for at holde sig foran Vettel såvel som knap indtil de sidste par omgange af løbet, hvor friskere dæk samt udnyttelse af DRS gjorde det muligt for ham at overflade løbet tre sekunder foran Vettel.
Vettel havde håndteret for at overhale Button på den næstsidste skød for at tage andenpladsen, men ved at gøre det blev han forpligtet til at bruge afstrømningsområdet ved udgangen til hjørnet. Stewards tog en beslutning, dette gav ham en urimelig fordel såvel som han fik en gennemgangsstraf. Siden det blev tildelt efter løbet, endte dette med at være en 20-sekunders straf, såvel som Vettel blev nedlagt til femte.