UK Køretøjsproduktion: Januarfigurer ramte 13 år Lav

Køretøj, der producerer i Storbritannien, har set sin værste januar siden 2009 med 68.790 køretøjer, .
Efteråret er endnu værre i betragtning af sandheden, at januar 2021 var en af ​​de svageste på rekorden på grund af friktion i den daværende nye handelsordning efter Brexit, langvarige nedlukninger af fabrikken samt Covid-19-forstyrrelse.

Bedst sælgende køretøjer 2022: Storbritanniens top 10 mest fremtrædende modeller

De vanskeligheder, der blev behandlet denne gang omkring, blev hovedsageligt drevet af den kontinuerlige verdensomspændende halvledermangel. Dette blev forværret, siger Society of Motor Producenter såvel som forhandlere (SMMT) ved lukningen af ​​Honda Swindon i juli 2021 såvel som produktionsvariationer fra nogle fremtrædende britiske køretøjsdesign, der ændres.
Annonce – Artikel fortsætter nedenfor

I mere positive nyheder var der et fortsat skift mod yderligere brændstoffer, hvor EV’er nu tegner sig for en ud af 11 køretøjer, der blev udviklet i Storbritannien. Elektrisk, hybrid såvel som plug-in hybrider integreret tegnede sig for mere end en fjerdedel af køretøjer oprettet i januar 2022.
Produktionen for både oversøisk såvel som hjemmemarkeder faldt imidlertid år til år med henholdsvis 17,5 procent samt henholdsvis 30,8 procent. Eksporten tegnede sig for mere end 80 procent af de foretagne køretøjer.
Cirka 59,1 procent af eksporterede køretøjer gik til EU, mens 10,4 procent gik til Kina såvel som 10 procent blev sendt til USA.
SMMT vurderer nu, at 979.000 køretøjer vil blive udviklet i Storbritannien i 2022; Dette ville repræsentere et løft på 14,4 procent den 2021.
Mike Hawes, administrerende direktør for SMMT, kommenterede: ”Det er endnu en torrid begynder året, da verdensomspændende forsyningsproblemer såvel som strukturelle ændringer fanger output, mens designændringerne påvirker produktionsplanlægningen.
”Det britiske bilproducerende marked er imidlertid grundlæggende stærkt såvel som nylige investeringsmeddelelser er vidnesbyrd om det potentielle for vækst, ikke mindst med hensyn til stigende EV -produktion.
”Langvarig helbredelse kan dog kun leveres, hvis verdensomspændende konkurrenceevne er sikret såvel som for det, at vi skal tackle både inflationære såvel som faste omkostninger, tydeligvis eskalerende energipriser, men ligeledes skattemæssige såvel som handelsomkostninger. Hver afgørelse skal træffes, hvis vi skal sikre en lys, elektrificeret fremtid for vores bilproducerende base i verdensklasse såvel som de høje kvalificerede opgaver med høj værdi, den producerer i hele Storbritannien. ”

Abonner på Auto Reveal for de bedste køretøjsnyheder såvel som anmeldelser …

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *