Plug-in Car Grant Cut fra £ 2.500 til £ 1.500

Regeringen har bragt endnu en runde med nedskæringer til sin plug-in bilstipendium. Købere kan nu kun kræve maksimalt £ 1.500 rabat på prisen på en ny støtteberettiget plug-in-bil (£ 1.000 mindre end før) på modeller, der ikke koster meget mere end £ 32.000-£ 3.000 mindre end tidligere.
Disse ændringer, siger regeringen, vil give bevillingsfinansieringen mulighed for at gå yderligere og støtte meget mere overkommelige køretøjer. Cirka 20 nye modeller er berettigede under det opdaterede skema, hvor kørestolsadgangsbiler fortsætter med at drage fordel af den forrige sats på et maksimalt £ 2.500-tilskud på biler, der koster op til £ 35.000.

Bedste Wallbox Home El -bilopladere 2022

Plug-in Van Grant er også blevet skåret til £ 5.000 for store varevogne og £ 2.500 for små varevogne med en grænse på 1.000 kunder om året. Plug-in motorcykler vil drage fordel af maksimalt £ 500 rabat og knallert £ 150.
Annonce – Post fortsætter nedenfor

I køb for at kvalificere sig til tilskuddet skal en plug-in-bil have et nul-emissionsområde på 70 miles, og en producent citerede CO2-emissionstal på mindre end 50 g/km. Selvom dette indikerer, at en plug-in hybrid teknisk set kunne kvalificere sig til tilskuddet, hvis det opfyldte disse kriterier, findes der ingen sådan model.
Transportminister Trudy Harrison sagde: ”Markedet oplades forude i kontakten til elektriske køretøjer. Dette sammen med det boostende valg af nye biler og voksende efterspørgsel fra kunderne indikerer, at vi fokuserer på vores bilstipendier på de meget mere overkommelige biler og minimerer tilskudspriser for at give mange flere mennesker mulighed for at drage fordel og muliggøre skatteydere ‘ penge at gå videre.
”Vi ønsker så mange mennesker som muligt at være i stand til at skifte til et elektrisk køretøj, hvorfor vi også introducerer nye politikker for at gøre det meget lettere at finde og betale på ChargePoints. Dette vil sikre, at bilister har tillid til vores opladningsinfrastruktur, når vi ser ud til at minimere vores kulstofemissioner, skabe grønne job og udjævne ideelle overalt i Storbritannien. ”
Mike Hawes, administrerende direktør for Society of Motor Makers and Traders (SMMT), sagde, at nedskæringerne repræsenterede “et slag for kunderne”.
“Vi er nødt til at træde markedet endnu hurtigere – fra en ud af hundrede biler på vejen, der er elektrisk, til potentielt en ud af tre på kun otte år – hvilket indikerer, at vi skal fordoble incitamenter,” sagde han. “Andre globale markeder gør det allerede, hvorimod vi skærer ned, forventer, at industrien vil subsidiere overgangen og sætte priser for kunderne. UK-bilister risikerer at blive efterladt på overgangen til nul-emission bilkørsel.”

Se på de bedste plug-in hybridbiler, du kan få nu …

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *