“Energi rationering kan snart være en vis plan”

energi og hvordan den leveres. Hvor meget vil vi betale for det. Hvorfor vi nødt til at bruge det mere effektivt end nogensinde. Må vi overveje rationering af de stadig mere dyrebare, allerede dyre ting?
Jeg taler her om brændstoffer, der sælges til chauffører af vejkøretøjer: benzin, elektrisk, diesel, LPG eller hydrogen. Fakta er, at vi allerede er til nåde af energileverandører at levere vores transportbrændstof af valg.

‘Forbered dig på £ 2 en liter benzin’

Takket være mange tørrede forpleje pumper og strømafbrydelser, der gjorde EV-afgiftspunkter ubrugelige, var sidste år en rotten en – det værste i den seneste hukommelse. Og tilføjer fornærmelse til skade, energisektoren sendte detailpriserne for benzin, diesel og elektricitet gennem taget og derved knuste den årlige inflation.
Annonce – Artikel fortsætter nedenfor

Dette husk, var i starten af ​​vinteren, da jeg afslørede i denne meget kolonne, at nogle store olieselskab forgrennder seriøst tager bilister til en tur ved at opkræve op til £ 1,77 en liter – eller £ 8,04 pr. Gallon – for blyfri.
Men at £ 8-plus gallon ankom før Ruslands chokerende invasion af Ukraine. Den tragiske krig i den nærmeste øst vil uundgåeligt yderligere ramme brændstofforsyninger og priser, meget sandsynligt i de kommende år.
En anden enorm, associeret, ofte-glemt mareridt er den nuværende og fremtidige levering, og prisen på naturgas. Energi Uk indrømmer, at det meste af vores lands elektricitet genereres ved at brænde fossile brændstoffer, hovedsagelig naturgas. Men vær ikke uden tvivl vores afhængighed af lande og virksomheder til at forsyne os med naturgas, der skal omdannes til ‘Leccy, plus olie, der i sidste ende giver vores blyfri og diesel, gør britiske bilister meget sårbare i bedste fald lige nu; I værste fald står over for flere strømbrud og tomme brændstofpumper i fremtiden.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *