Forbrugersikkerhedsvurdering for automatiserede køresystemer i udvikling

Verdens første forbrugersikkerhedsvurderingssystem til automatiserede køresystemer udvikles i Storbritannien, med forventning om, at det vil blive vedtaget af crashtestere.
Thatcham Research – den britiske bilforsikringssektorens forskningscenter og en partner for Euro NCAP – udvikler ratingsystemet med finansiering fra Zenzic – en autonom biludviklingsorganisation støttet af regeringen.

Håndfri kørsel for at være lovlig i Storbritannien i år

“Proof-of-Concept” -rating-systemet vil involvere brugen af ​​testprocedurer, der kan bruges til at evaluere effektiviteten af ​​tilsluttede og autonome bilteknologier, såsom autonome bane-keeping-systemer (ALKS).
Annonce – Kort artikel fortsætter nedenfor

I april 2021 meddelte regeringen, at ALKS – som fungerer sammen med adaptiv cruise control og styrer en bil i en bane uden chaufførinput – skal legaliseres til håndfri brug på britiske motorveje i hastigheder på op til 37 km / h, i det væsentlige begrænsende det til trafikpropper.
Når den krævede lovgivning er udarbejdet, hvilket forventedes at ske inden årets udgang, vil det være første gang, britiske chauffører har lovligt fået lov til at delegere ansvaret for at køre til deres bil i ethvert scenarie på offentlige veje.
Euro NCAP -sikkerhedstests analyserer aktive sikkerhedsfunktioner – såsom autonom nødbremsning – men autonome køresystemer som alks vurderes ikke. Dette vil dog være muligt, hvis Euro NCAP vedtager det nye vurderingssystem.
Jonathan Hewett, administrerende direktør for Thatcham Research, sagde: ”Indførelsen af ​​automatiserede kørsel lover at bringe en række fordele, der spænder over sikkerhed, mobilitet og miljøet. For at realisere dette potentiale udvikler vi en uafhængig ordning for forbrugernes sikkerhedsvurdering for at fremme tilliden til teknologien og dens evne til at kontrollere køretøjet.
”Ikke alle automatiserede køresystemer vil blive gjort lige. Derfor vil en uafhængig forbrugersikkerhedsvurdering drive bedste praksis, mens de hjælper forbrugerne med at træffe informerede valg og stole på, at det er sikkert at give afkald på kontrol. ”
Klik her for alle de seneste oplysninger om førerløse biler …

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *