‘Vietnams vinfast kunne være endnu bedre end Koreas Kia’

Der er nu forkert med en iøre Ændring nogensinde i bilindustriens historie ”er ikke rigtig, formoder jeg.
Hvis du virkelig har brug for at vide, hvad den største forbedring var (og stadig er), i de sidste 100-plus år med bilbygning, her er dit svar-Asien.

Ny Vinfast VF E35 Electric SUV afsløret som Tesla Model Y -rival

I 1970’erne brød den første asiatiske bilproducent – Japan – Europa/Nordamerika “kartel” ved at friste købere til modeller, der bruger meget mere bang for deres sorteper og bedre kvalitet. Et årti eller to senere lancerede Sydkorea – et endnu mindre land med langt færre mennesker – også sig selv som en producent af værdi biler til eksport. Det nabolande Kina sprang også på båndvognen. Resultat? I de senere år har trioen omfattende ryddet op ved kollektivt at opbygge meget mere end halvdelen af ​​verdens biler og derved gøre asierne til de ubestridte, uberørte verdensmestre.
Annonce – Post fortsætter nedenfor

Men hvem og hvad i Asien er den næste store ting? På en måde eksisterer et sådant land allerede. Det er Indien, men det har et problem i det (i modsætning til den dominerende “Big 3”, der bygger og eksporterer biler iført for eksempel globalt anerkendt og ønskelig Toyota, Hyundai og MG -badges) indianerne ikke har navneplader, som verdens Showrooms higer efter. I det mindste i det mindste ville Tata eller Hindustan-Badged Automobiles ikke skære det i vestlige showrooms. Tilsvarende bygger Indonesien, Malaysia og Thailand hver hundreder af tusinder af biler om året, men er også ude af hjemmearbejde mærker, der appellerer til tilstrækkeligt et stort antal købere i udlandet.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *