Over 5,5 m biler havde MOT’er forsinket under Covid Extension

Ejerne på over 5,5 millioner biler havde deres køretøjers MOT -certifikater lovligt udvidet i 2020 under en regeringsordning, der tillader at blive forsinket med op til seks måneder, officiel DVSA ( Driver- og bilstandardbureau) Tall viser.
AA har advaret chauffører om, at MOT -bookinger vil være i særlig stor efterspørgsel næste måned, da de biler, der havde udvidet deres certifikater, vil være på grund af deres test i september sammen med alle de andre biler, der typisk ville blive evalueret i løbet af måneden.

MOT TEST Tjekliste: Top forslag til at hjælpe din bil med at passere første gang

Ifølge en afstemning på 14.688 chauffører, der blev udført af AA, udnyttede 20 procent af de britiske chauffører generelt udvidelsen, hvor dette antal steg til 71 procent i Nordirland og 23 procent i den nordøstlige del af England.
Annonce – Kort artikel fortsætter nedenfor

Desuden sagde kun 75 procent af de adspurgte, at de booker deres bil til en fuld service mindst en gang om året, mens yderligere 19 procent betjener deres biler, men sjældnere end dette. Cirka seks procent har aldrig sat deres bil gennem en fuld service – chauffører i alderen 18 til 24 år og medlemmer af husholdninger med lav indkomst er mindst sandsynlige for at have deres biler serviceret, på trods af at disse grupper typisk ejer ældre biler, der er meget mere tilbøjelige til at lide store mekaniske problemer .
Jack Cousens, leder af veje -politik ved AA, sagde: ”Med meget mere end 5,5 millioner biler, der udsætter en MOT, er det vigtigt, at de evalueres for at garantere, at de er sikre at bruge. MOT -centre føler allerede belastningen, og med ‘Super September’ truende, kyndige chauffører kan komme foran spillet.
Han tilføjede: “Normalt forlader folk at booke deres MOT til det sidste mulige øjeblik, chauffører har ikke den luksus denne gang.”
Har du givet din bil en udvidet MOT? Fortæl os det i kommentarerne nedenfor …

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *