Hyundai Motor Group Detaljer dedikeret elektrisk bilplatform

Hyundai Motor Group har officielt udpakket sin nye E-GMP elektriske køretøjsarkitektur. Virksomheden håber, at den dedikerede platform, der vil understøtte 25 helt nye EV’er i 2025, vil hjælpe den med at sælge en million elbiler i de næste fem år.
Hyundais nye platform rulles gradvist ud og vises først under Hyundai Ioniq 5 SUV i 2021. Det vil blive efterfulgt af Kias kommende elektriske crossover, derefter er to yderligere EV’er under Hyundias Ioniq-undermærke også bekræftet.

Kia Gears op for at lancere 14 nye elbiler i 2027

Ligesom Volkswagens MEB-platform er Hyundais E-GMP-arkitektur modulopbygget, hvilket betyder, at den kan bruges på tværs af en bred vifte af køretøjssegmenter. Ud over en række SUV’er og crossovers vil platformen også understøtte en produktionsversion af Hyundai Prophecy Saloon -konceptet i 2022.
Annonce – Artikel fortsætter nedenfor

Hyundai siger, at batteripakken er monteret lavt nede i chassiset for bedre vægtfordeling, mens bagakslen også kan rumme et fem-link-ophængssystem. Baghjulstræk vil være standardopsætningen, selvom købere også vil være i stand til at specificere firehjulstræk.
Selve batteripakken vil være den mest effekt-tætte enhed, som Hyundai-gruppen nogensinde har oprettet, med en energitæthed 10 procent større end for dets nuværende elektriske køretøjer. For at få så meget rækkevidde som muligt, vil firehjulstrækversioner af platformen også indeholde en indstilling, der frigør den forreste motor under lavspændingskrydsningsforhold.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *