‘En autonom fremtid har brug for samarbejde, som vi aldrig har set før’

Ford CEO Jim Hackett tog centrum på Consumer Electronics Show på Las Vegas i sidste uge for at give sin vision for en autonom fremtid i verdens stadig tættere befolkede befolkede byer.
Teknisk udstillingsvindue bliver mere og mere vigtigt for bilfirmaer og deres voksende antal hi-tech-leverandører, og Hackett brugte sin hovedadresse til at introducere os til Fords vision om en levende gade. ”Vi kan redesigne transport i vores byer,” fortalte Hackett os.
Annonce – Artikel fortsætter nedenfor

• Driverløse biler forklarede
Ford fastgør klart meget på en autonom fremtid, og Hackett proklamerede, at hans firma ønsker at være leder. At arbejde med virksomheder som Lyft om autonome taxaer og firmaer som postkammerater og Dominos pizza om førerløse leverancer er en god start, men Ford er ikke alene.
Rivaliserende bilfirmaer på CES talte også om deres autonome planer og prale af Silicon Valley-virksomhederne, som de arbejder med-VW og Hyundai annoncerede begge, at de arbejder med start-up Aurora på selvkørende tech.
For en virkelig autonom fremtid, som Ford påpegede, bliver vi nødt til at have biler til at tale med hinanden og også tale med deres omgivelser. Men vil de alle dele et fælles sprog? Jim Hackett lovede, at Ford vil udvikle sin teknologi på en open source-platform, som andre kan dele. ”Ford har en historie med demokratiserende teknologi,” sagde han.
Men kan vi tro, at andre bilproducenter vil tænke på samme måde? Og hvad med byer? Vil Londons elektroniske infrastruktur tale det samme digitale sprog som Berlin, Los Angeles og Shanghai? For den sikrere, renere, mere praktiske autonome fremtid, vi er så begejstrede for, er vi nødt til at se niveauer af samarbejde over hele verden, som vi aldrig har set før. Lad os håbe, at det sker.
Hvad tager du på Fords vision for en autonom fremtid? Fortæl os det i kommentarerne!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *