Tesla mange rivaler på markedet for elektriske køretøjer

Masseproduktion elektriske biler er ikke et nyt fænomen. Begyndelsen af 1900’erne oplevede mange elektriske biler, der anvendes på veje i byer i USA. Faktisk omkring 1912 blev 40% af de amerikanske biler drevet af damp, 38% af elektricitet, og 22% af benzin. Men fremkomsten af bedre forbrændingsmotorer og de manglende fremskridt i batteriteknologi betød, at 100 år senere, benzin- og dieselmotorer regerede den automotive verden.

I dag er der mange producenter, som gør levedygtige alternativer til benzin-motor biler, og på forkant med dette, er Tesla. Det Californien-baserede bilproducent redefinerer, hvad det betyder at være en bilfabrikant. Nogle siger det alle elektriske virksomhedens strategi er ulig nogen anden producent, da det har ændret bilindustrien på samme måde, som smartphones ændret mobilbranchen. Efter indførelsen af den pricier Roadster, model S og model X, Tesla model 3 woth en 215 mile (345 km) område menes at være den endelige bil til genindføre omkostningseffektive elektriske biler i markedet for biler.

Teslas første strejftog ind i virkeligt masse markedssegment. (Billede kilde: Wikipedia Commons)
Der er mange mainstream bilproducenter, der også har taget en stor interesse i at tilbyde deres kunder en all-elektriske løsning. Den modulære karakter af platforme anvendes af bil beslutningstagere i dag betyder, at deres konventionelle modeller kunne støtte forbrændingsmotorer, hybride kraftværker og batteri-drevne motorer samt. Nogle producenter har en separat elektrisk model i deres sortiment så godt. BMWs i3 kan prissættes højt og har en rækkevidde på kun 114 miles (182km), men stadig har sine takers. Nissan har sin blad, der kun kan gøre ved 80 miles (130 km) på en enkelt opladning, mens Renault har sin Zoe. Disse biler er lidt begrænset med hensyn til rækkevidde.

General Motors

General Motors har slå Tesla til punch og allerede lanceret deres bolt EV. (Billede kilde Wikipedia Commons)
General Motors er den første producent til at bringe ud en elektrisk bil, s omkostningseffektive og er ikke et kompromis på nogen måde. Chevrolet bolt kan gå 238 miles (380 km) på en enkelt opladning, nå en tophastighed på 91 mph (146kmph), og er omkring $ 5.000 billigere end den kommende model 3. Den amerikanske gigant har endelig brugt sine ressourcer til at slå Tesla i denne arena . Derudover har bolten blevet lanceret næsten et år, før modellen 3 vil være ude at give det en endnu større fordel.

Volkswagen

Efter Dieselgate skandalen, Volkswagen planlagt at skære ned på sine dieseldrevne køretøjer og hoppe på den elektriske bil vognen. Den tyske marque allerede har e-Golf på salg, men det har en sølle udvalg af blot 83 miles (133km). På det seneste Paris Motor Show, VW afsløret sin ’2025’ plan, der sagde, at det ville lancere mere end 30 elektriske biler (inklusive datterselskaberne Audi, Porsche, Seat, og Skoda) i de næste 10 år. Dette omfatter nye hybrid og elbiler, og bytte ud benzinmotoren i nogle af deres konventionelle modeller med en elektrisk drivlinie.

E-Golf, at VW vises 2016 Paris Motor Show. (Billede kilde: VW presse site)
På udstillingen i sig selv, VW havde XL3 prototype betød at tage på folk som Toyotas Prius til den elektriske / hybride markedsleder. Den BUDD-e elektrisk varevogn, afsløret på CES i begyndelsen af året sportslige en gulvmonteret batteri med en rækkevidde på 232 miles (370km), kan også være en af de nye modeller, der skal introduceres. Producenten har også afsløret sin MEB modulære værktøjskasse, hvilket betyder, at alle fremtidige elektriske biler fra VW vil dele den samme arkitektur og komponenter. Alt dette krævede en investering på omkring $ 1,1 milliarder (900 millioner £) mærkning Volkswagens engagement i den nye strategi.

Daimler

Mercedes-Benz planer om at indføre mindst 10 batteridrevne biler i de kommende år. Den tyske producent vil lancere biler under et sub-brand ’EQ’ specifikt at tage på Tesla. Den 2016 Paris Motor Show, som i øvrigt så mange bil beslutningstagere afslører enorme elektrificering planer, havde Mercedes fremvise sin nær-produktion SUV, en rival til den model X. Med hævdede vifte af 310 miles (500 km), Mercedes har planlagt at tage den kæmpe for at Tesla og har lagt pres på sine konkurrenter, BMW og Audi.

Efter at investere $ 1,1 milliarder (900 millioner £) i elektrisk bil teknologi, forventer mærke til at se 25% af sine biler, der sælges som elbiler. Udover SUV, har Mercedes planlagt to elektriske saloons og en anden SUV til lancering ganske snart. I øjeblikket er den eneste all-elektriske bil i deres line-up er en variant af den B-klasse.

Fisker

Den oprindelige Fisker Karma var en kommerciel og fremstilling svigt med forekomster af batterier går ild rapporteret. (Billede kilde: Wikipedia Commons)
I de sidste par uger, har bil designer Henrik Fisker drillet et par detaljer i hans virksomheds kommende elbil. første cAME bilens selvmordssakse døre (som han kaldte “sommerfugldøre”), og derefter sin forende. Virksomheden var en af ​​de første til at springe ind i det elektriske bilfelt med plug-in hybrid kaldet Fisker Karma. Efter at have indgivet konkurs og at blive købt af Wangxiang, en kinesisk dele leverandør, er firmaet tilbage med en ny model. Detaljer om bilen er få. Alt vi ved hidtil er, at det vil konkurrere mod Tesla’s model X.

WM motor.

Ser lidt ud som SKODA udestående det ikke? (Billedkilde: WM Motors hjemmeside)
Udover det faktum, at WM-motorer er en anden kinesisk elektrisk bilstartsselskab, er det ikke meget kendt om de produkter, de har sagt, de vil afsløre i 2018. De få andre interessepunkter er, at det blev grundlagt af Freeman Shen, den tidligere gruppe Vicepræsident for Geely (ejere af Volvo). Endvidere har WM hævet omkring 1 mia. Dollars, nogle af det fra Warren Buffett backed BYD, en kinesisk biler og genopladelige batterier producent. Kina er et enormt marked for biler generelt og med regeringens nye lovgivning for miljøvenlige biler, et vækstmarked for elektriske biler også. WM-motorer forventer at producere 100.000 biler om året inden 2022.

Faraday Future.

Ballistisk udseende koncept, men reelle verdensansøgninger forbliver et spørgsmålstegn. (Billedkilde: Wikipedia Commons)
Et kinesisk-støttet, amerikansk opstartsteknologiselskab, Faraday har været i nyhederne for nylig for ikke at være i stand til at betale for opførelsen af ​​sin nye plante nær Las Vegas. Opstartet fremhævede single-sædet FFZERO1 på 2016 Consumer Electronics Show og forventes at lancere sin første bil engang næste år. Ffzero1 blev kigget fantastisk, hvis lidt outlandish og sportsed 1,000BHP elektrisk motor i stand til at rocketing konceptet til 200mph (320kmph). Men de fleste blev skuffede, da de forventede en massemarkeds bil i stedet for et sportigt koncept.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *