Smart hastighedsstød for automatisk at tjekke dækkøretøjsdybde

-chauffører, der kommer ind i bilparker, kunne snart få deres dæk automatisk scannet efter slidbanedybde, efter at et finsk firma annoncerede udvidelsen af ​​sine Tyre-kontrolhastighedsstød.
Nokians Snapskan -system har en ‘smart’ rampe, der kan installeres i offentlige bilparker og lignende placeringer. Når den er kørt over, bruger hastighedsstumpen 3D -scanning til at måle slidbanedybden på alle fire dæk.
Annonce – Artikel fortsætter nedenfor

• Hastighedshumpe: Skal de blive eller gå?
Systemet er gratis at bruge, og chauffører, der ønsker at gøre brug af det, kan tilmelde sig via sms eller e -mail, tilmelde sig enten før eller efter at de har kørt over rampen.
De, der beslutter sig for ikke at tilmelde sig Snapskan -systemet, vil se deres køretøjs data automatisk slettet, mens dem, der tilmelder sig, vil blive sendt en rapport om, hvor meget trædt deres dæk har tilbage. Rapporten vil også indeholde en rabatkode til brug i lokale dækleverandører, hvis der er behov for ny gummi.
En prototypeversion af Snapskan-systemet blev først installeret i en Helsinki Multi-et-etagers bilpark i 2016, med en fuldt operationel version, der blev afsløret i 2017. Efter positiv offentlig reaktion-80 procent af dem, der bruger systemet, sagde, at de ville anbefale det til andre – Nokian ruller yderligere fire Snapskan -installationer på steder i Finland.
Nokians administrerende direktør, Hille Korhonen, kaldte Snapskan -systemet er “verdens første dækscanningstjeneste, der er fuldautomatisk og tilgængelig på et offentligt sted”. Korhonen tilføjede, at dens mål var at forbedre trafiksikkerheden.
Selvom der endnu ikke er nogen planer for en britisk introduktion, er Nokian indstillet til at lancere systemet uden for Finland for første gang med en ny tjeneste i Oslo, Norge. Hvis Snapskan gør det herover, kan det gøre meget for at tackle de anslåede 18 millioner biler, der antages at køre på britiske veje med ulovlige dæk.
Kunne automatiserede dækbane rapporter redde liv i England? Forskning har vist, at de fleste motorvejsulykker kunne undgås med bedre dækpleje …

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *