Citroen Ami Cargo bekræftede for UK-lanceringen i 2022

Citroen har bekræftet, at den vil fordoble sin brug til den nye AMI Electric Quadricycle i Storbritannien ved at bringe AMI-lasten sidste kilometer-levering VAN-variant til Storbritannien.
Mere end 14.000 britiske kunder har registreret en interesse for passagerversionen af ​​AMI, og 1.400 af dem har allerede placeret et refunderbart depositum på £ 250 for at reservere en.

De billigste elektriske biler til salg

De britiske priser er endnu ikke bekræftet, men på sit hjemmemarked i Frankrig starter AMI -lasten fra € 6.490 (ca. £ 5.600), inklusive et tilskud på € 900 fra den franske regering. Det Forenede Kongerige har i øjeblikket ikke nogen subsidier til elektriske biler af denne størrelse, så vi forventer, at priserne skubber forbi £ 6.000, når AMI -lasten hopper over kanalen.
Annonce – Post fortsætter nedenfor

Den lille elektriske Courier-varevogn ser temmelig meget identisk ud med den passagerbærende AMI udefra. Inde i har Citroen imidlertid fjernet Amis passagersæde og monteret en opbevaringspude på sin plads, som er adskilt fra bilisten af ​​en solid partition.
Lastrummet har en kapacitet på 260 liter – der omtrent ligner bagagerummet til en Toyota Yaris – og det kan bære op til 140 kg, hvilket Citroen siger, gør det ideelt egnet til livet som et sidste kilometer bymæssig leveringskøretøj. Når Citroen er sammen med et par nye opbevaringsbokse, siger AMI -lasten har en samlet kapacitet på 400 liter. Det er lidt mere plads, end du får fra bagagerummet i den fjerde generation af Skoda Fabia.
13

Lastområdet leveres med et par slips-punkter og et højdejusterbart gulv, som giver bilisten mulighed for at bære genstande op til 1,2 meter lang. Monteret på toppen af ​​boksen er en modulopbygget hylde, der kan holde op til 40 kg og dobbelt som et mobilt skrivebord.
Citroen har også tilføjet en ekstra sikker opbevaringsbakke på bagsiden af ​​kabinen, som den siger er oprettet for at holde værdigenstande som smartphones, solbriller og tegnebøger ude af syne.
Ligesom den konventionelle AMI bruger lasten en 5,5KWH -batteripakke til at fodre en 8bhp elektrisk motor. Tophastighed ligger på 28 km / h, og Citroen siger, at EV vil dække 46 miles på en enkelt opladning.

Du kan kun oplade batteriet ved hjælp af et tre-polet stik. På grund af den mindskende størrelse af batteriet tager det imidlertid kun omkring tre timer, før det når 100 procent kapacitet.
Franske købere kan specificere valgfri ekstramateriale såsom dørnet, brandede gulvmåtter og en smartphone -montering til instrumentbrættet. Meget for nylig gav Citroen også et par eksempler på service Liveries -købere vil være i stand til at mærke deres biler med.
Tjek nu vores videoanmeldelse af Citroen Ami …

Published

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *